Geachte dames en heren,

Beste klanten,

 

In de pers verschijnen berichten over vermeende slechte kwaliteit van een deel van de zonnepanelen. De NVWA heeft een waarschuwing gepubliceerd voor een specifiek merk en type zonnepanelen. De recente waarschuwing van de Nederlandse Voedsel en Waren autoriteit wijst op één merk, namelijk Scheuten Solar Multisol P6-48, P6-54, P6-60, P6-66. De overige 99% van de geïnstalleerde zonnepanelen zijn dus niet verdacht. Na aanleiding van dit artikel ontvangen wij diverse verontrustende telefoontjes van onze relaties. Middels deze nieuwsbrief willen wij u graag informeren.

 

Zoals u wellicht weet heeft ABMsolar nooit zonnepanelen van Scheuten Solar Holding in haar assortiment gehad en deze ook nooit aan haar relaties verkocht. Daarnaast verwijst NVWA in haar persbericht naar de type junction boxes Solexus en Altrack, die mogelijk gebruikt zijn. Hierover krijgen wij ook verontrustende vragen en bestaat er onduidelijkheid over, of deze mogelijk door andere zonnepaneel merken ingezet zouden zijn. Alrack heeft hierover een persbericht verstuurd, klik hier.

 

Het Algemeen Dagblad publiceert tevens een artikel naar aanleiding van een onderzoek van KIWA over mogelijke slecht functionerende installaties. Zoals u weet staat ABMsolar voor kwaliteit, die door de gehele supply chain is doorgevoerd.

 

Hopende u voldoende geinformeerd te hebben en wij hopen dat u de verontrustende klanten te woord kunt staan.

 

Met vriendelijke groet,