ook huurders kunnen profiteren van zonnepanelen

400 huurders in Apeldoorn kunnen binnenkort profiteren van zonnepanelen op hun dak. Samen met de woningcorporaties heeft deA een plan ontwikkeld waarbij deA zonnepanelen op het dak legt en de huurder profiteert van de lagere energiekosten.

Voordeel voor de huurder
Uitgangspunt bij het project is dat de huurder er financieel voordeel van heeft. deA schaft de panelen aan en zorgt voor plaatsing op het dak. De energieopbrengst van de panelen is voor de huurder en levert daardoor een lagere energierekening op. De huurder betaalt deA wel een financiële bijdrage, deze is echter lager dan wat de panelen opleveren. Zo houdt de huurder jaarlijks geld over en neemt de koopkracht toe.

Modelwoning
Als voorbeeld heeft deA de woning aan de Pasteurstraat 7 alvast van zes zonnepanelen voorzien. In de meterkast hangt een meter waarop direct de opbrengst van de zonnepanelen te zien is. Live is dit te volgen op www.de-A.nl. Verwacht wordt dat de zes zonnepanelen ongeveer 250 euro aan energie per jaar opleveren.

Hele straten
Het is de bedoeling om zoveel mogelijk hele straten te voorzien. Naast dat het een mooier beeld geeft, zijn dan ook schaalvoordelen te behalen. Het staat de huurder echter vrij om mee te doen of niet. Op dit moment hebben de woningcorporaties straten uitgekozen in Kerschoten, Orden, Welgelegen en Loenen. Als het project een succes blijkt, wordt het aantal woningen uitgebreid.

Huurders die voor het project in aanmerking komen, ontvangen binnenkort informatie.

Bron: http://www.eigenapeldoorn.nl/ook-huurders-kunnen-profiteren-van-zonnepanelen/